Om oss
Sedan 2012 har vi erbjudit unik behandling inom
substans relaterad syndrom och mental hälsa.

AGERA Global är den digitala utvecklingen av AGERA KBT, som grundades 2012 med visionen att förbättra behandlingen av beroende och samexisterande psykisk ohälsa. Under de första åren utvecklade vi behandlingsprogram baserade på Kognitiv beteendeterapi.

I dag erbjuder AGERA ett unikt, evidensbaserat behandlingsprogram som inkluderar följande nyckelkomponenter:

  • Evidensbaserad: Programmet är utformat utifrån senaste forskning och beprövad erfarenhet för att säkerställa högsta möjliga effektivitet.
  • Intensiv och integrerad
    Behandlingen kombinerar olika metoder för att skapa en heltäckande och intensiv process för deltagarna.
  • Flexibel och diagnosöverskridande: Anpassningsbar för olika patientbehov och sam existerande tillstånd.
  • Kroppsbaserade metoder: för att främja fysiskt välbefinnande, vilket erkänner kopplingen mellan kropp och sinne.

 

Genom denna holistiska och forskningsbaserade ansats strävar AGERA efter att erbjuda den mest effektiva och personcentrerade beroendebehandlingen. Vårt mål är att hjälpa fler människor att uppnå en varaktig återhämtning och förbättrad livskvalitet.

Sedan 2014 har vi systematiskt samlat in och analyserat patientdata för att kontinuerligt förbättra och validera vår metod. I samarbete med den respekterade professor Nóra Kerekes och med nödvändiga etiska tillstånd har vi påbörjat publiceringen av våra resultat.

Vår första forskningsartikel publicerades 2019, vilket markerade en milstolpe i vårt arbete. För närvarande har vi ytterligare tre artiklar under granskning, med förhandsversioner (pre-prints) tillgängliga, som förväntas publiceras inom kort. Dessa studier stärker ytterligare evidensen för vår metods effektivitet.

Med våra forskningsresultat och omfattande kliniska erfarenheter erbjuder vi nu en hållbar och intensiv behandlingsmetod via en innovativ digital plattform. Detta gör vår högkvalitetsbehandling tillgänglig för alla som söker hjälp, oavsett geografisk plats eller livssituation. Vår mission är att bryta barriärer inom beroendebehandling och psykisk hälsovård, och erbjuda hopp och effektiv hjälp till dem som behöver det mest.

Gertinge Stoltz har sedan 1980 arbetat med socialt arbete och beroendevård. Han utbildade sig tidigt till terapeut inom gestaltterapi och transaktionsanalys. Under 1990-talet var Gertinge med och byggde upp olika behandlingshem och öppenvård. 2001 grundade Gertinge FRIAB som blivit en av landets större behandlingsföretag med brett utbud av olika behandlingsmodeller.

Valet av yrke och karriär bottnar sig i egna tidiga upplevelser av beroende inom familjen och föräldrar som arbetade inom kriminalvården. Gertinge kom att dela sina föräldrars intresse för att arbeta med människor och han har själv avhållit sig helt från alla sinnesförändrande substanser i närmare trettio år.

Gertinges långa erfarenhet har också medfört arbete på alla plan med beroendefrågor, från terapeuttjänst och behandlare till VD samt förstärkt kompetens genom olika ledarskapsutbildningar. Gärningarna har också inkluderat olika styrelseuppdrag,  både internationellt och inom Sveriges gränser.

Gertinge har  anlitats av Region Skåne för utvecklingsfrågor inom beroende

Under det senaste decenniet har Gertinge arbetat med familjevård / HVB, samt också intresserat sig för hur läkemedel kan vara till hjälp för att rehabilitera en del personer med beroendeproblematik. Parallellt har han fortsatt följa forskning och strävat efter att hitta vidare metoder för att hjälpa fler människor att tillfriskna från beroende. Det har lett till det nyskapade företaget AGERA Global.

Kourosh Bador är Legitimerad psykoterapeut med inriktning på Kognitiv beteendeterapi (KBT) och doktorand forskare med tjugo års klinisk erfarenhet av att behandla patienter med substansrelaterade syndrom. Hans arbete fokuserar på en unik integrerad intensiv behandling av beroendeproblematik och andra samexisterande mental ohälsa. Kourosh har varit verksam vid AGERA KBT, en öppenvårdsmottagning inom beroendevård i Göteborg, sedan 2012.
Ett av Kourosh mest betydande forskningsprojekt var en utvärdering av ett integrerat intensivt KBT-behandlingsprogram för patienter med substansrelaterade syndrom. Studien visade att denna behandling resulterade i minskad ångest, depression och upplevd hopplöshet, samt ökade självkänsla och hopp hos patienterna. Speciellt noterades att kvinnor visade störst förbättring av ångest och depression, medan män hade den starkaste ökningen av hopp och självkänsla. Behandlingsprogrammet har visat sig vara framgångsrikt för att minska riskfaktorer och öka skyddande faktorer för substansbruk (SpringerLink)​​ (springermedicine.com)​​. Det finns flera studier om AGERA KBT. Läsa 

Kouroshs kliniska och forskningsinsatser erbjuder värdefulla insikter och effektiva metoder för att hjälpa individer med missbruksproblem, vilket gör honom till en viktig aktör inom området psykisk hälsa och missbruksvård. Hans arbete understryker vikten av att kombinera psykologisk behandling med stödjande miljöer för att optimera patienternas tillfrisknande.

Nóra Kerekes är professor i medicinsk vetenskap med specialisering inom psykiatri och har en doktorsexamen i medicinsk neurovetenskap. Hon leder Center for Holistic Psychiatry research (CHoPy), en forsknings platform som hon grundad, 2016. Hon arbetar med ett holistiskt perspektiv där den unika individen står i centrum i en dynamisk och ständigt föränderlig värld. Enligt prof. Kerekes, från diagnos till behandling bör ett holistiskt perspektiv tillämpas för att kunna uppnå en optimalt anpassad insats för individen. 

Prof. Kerekes har varit klinisk verksam i AGERA sedan 2014 och är ansvarig för forskning och utveckling av behandlingsprogrammet. Målet är att förbättra och anpassa vården så att den blir mer jämlik och personcentrerad, med hänsyn till individers bakgrund.

Kerekes är också involverad i forskning kring användning av yoga som en kompletterande behandling för olika kliniska populationer, där hon undersöker dess effekter på mental hälsa och beteenden. Hennes forskningsintressen sträcker sig över ämnen som neuroinflammation, smärtuppfattning, ADHD, och hur dessa påverkar livskvaliteten hos barn och ungdomar (Högskolan Väst) (CHoPy).